miercuri

O doza zilnica de atentie si afectiune poate face minuni!


Ne nastem cu nevoia de afectiune si o cerem de mici copii... suntem dependenti de afectiune: o imbratisare, atentie, o vorba buna, o apreciere. Daca nu primim aceasta afectiune, nu putem castiga echilibrul dezvoltarii si existentei noastre. Cand trecem prin momente dificile (cum ar fi depresia, boala, schimbari de viata) avem nevoie mai multa. Unii dintre noi au o mai mare nevoie de gesturi specifice afectivitatii: sarutari, mangaieri... Altora le sunt suficiente doar cuvinte de incurajare si apreciere.
Femeile stiu sa ofere aceasta afectiune mai bine decat barbatii, acestia din urma preferand sa cumpere un cadou sau sa faca un serviciu in locul vorbelor frumoase, a declararii emotiilor sau iubirii sau oferirii unei imbratisari. Nu putem spune insa ca barbatii nu au si ei nevoie de afectiune, insa nu recunosc sau nu stiu sa ceara.


Nu sunt construita sa pot rezista intr-o relatie in care nu mi se acorda atentie.  Am nevoie de atentie din partea barbatului cu care sunt intr-o relatie sau cu care urmez sa fiu intr-o relatie. Probabil pentru ca sunt centrata prea mult pe partea emotionala. Am nevoie in permanenta de gesturi care sa ma faca sa ma simt dorita si iubita. Am nevoie de stabilitate si pasiune.

Din pacate, observ ca, barbatii au cam renuntat la tandretea si atentia de care noi,  femeile, avem atata nevoie. Foarte putini dintre ei sunt capabili sa inteleaga ca putina atentie acordata femeii de langa ei cantareste mai mult decat orice cadou pe care i l-ar putea face.  

Voi, dragii nostri barbati, nu intelegeti din asta ca am vrea sa va schimbam sau ca avem asteptari la care voi nu puteti raspunde. Lucrurile pot fi atat de simple si totul poate fi atat de minunat doar acordand putina atentie si afectiune! Atat si nimic mai mult!

Pentru ca.... da, avem nevoie de cineva care sa ne tina de mana, indiferent de cat de puternice si independente suntem…





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei idei de a petrece timpul liber cu un copil de 2 ani jumate

  La 2-3 ani jocul este important. Copiii învață prin joc. Le place să se joace cu ceilalți, să picteze cu degetele sau cu o pensulă, să țop...